We zijn een klein geëngageerd familiebedrijf geinstalleerd in een dorp in de Belgische Ardennen.

Reeds vele jaren voordat we aan deze activiteit begonnen, probeerden we al te evolueren naar meer voedselautonomie, eenvoudige technologieën, een kleinere ecologische voetafdruk, onafhankelijkheid van grote multinationals... Peter heeft met de zeis leren omgaan dankzij een bijzonder leerzaam contact met een oudere maaier, het lezen van het boek en de bijzonder instructieve website van Peter Vido, en veel oefening. In 2010, na een 20-tal jaren met de zeis te hebben gewerkt, bij ons en bij zijn vorige baan voor het onderhoud van groenvoorzieningen, kon Peter constateren in welke mate de zeis niet alleen prettig in gebruik was, maar ook zeer efficiënt. Dit eenvoudig gereedschap, ecologisch en doeltreffend, sloot perfect aan bij onze waarden en we hadden het idee om deze traditionele kennis met anderen te delen. Sindsdien heeft Peter enkele honderden particulieren kunnen vormen, maar ook gemeentewerkers en zelfstandigen die werken in het groenbeheer zowel als nieuwe lesgevers in het zeisen.

De vervaardiging van een zeis van hoge kwaliteit is een zeer gespecialiseerd werk, dat sinds enkele eeuwen voornamelijk in fabrieken wordt uitgevoerd door meestersmeden die een opleiding van meerdere jaren voltooien om de nodige kennis te verwerven. We werken samen met gerenommeerde Europese fabrikanten in Italië en Oostenrijk die deze traditie voortzetten. Voor de accessoires en ander gereedschap dat wij verkopen, werken wij ook met Europese fabrikanten die goed gereedschap aanbieden met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

We werken nooit met gigantische e-commerceverdelers die oneerlijke concurrentie creëren, hun werknemers uitbuiten... We werken vanuit ons huis, heel eenvoudig, een klein bedrijf op menselijke schaal. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we de tijd nemen voor onze klanten. We doen al het mogelijke om u niet alleen kwaliteitsgereedschap te bieden tegen een betaalbare prijs, maar ook kwaliteitsservice, zodat u het beste gereedschap voor uw situatie krijgt.

En, om onze ecologische voetafdruk te beperken, verpakken we onze pakketten met opvulmateriaal dat we hebben ingezameld bij lokale handelaars. In dezelfde logica beperken we onze uitstapjes met de auto door verzendingen en andere verplichtingen zoveel mogelijk te groeperen.

Soms heeft u een beetje geduld nodig, maar u kan altijd rekenen op onze beschikbaarheid, op persoonlijk advies en op het respect voor deze waarden, die voor ons voorrang hebben op rentabiliteit.

Beste groeten,
Peter & Christina De Schepper

/!\ Gezien de tijd die het kost en omdat we geen winkel hebben maar slechts een opslagruimte, kunnen we het ons niet veroorloven om rechtstreeks ter plekke te verkopen, behalve voor bestellingen die vooraf geplaatst worden. Het correcte gebruik en onderhoud van een zeis vraagt een zekere kennis die we u niet kunnen bijbrengen bij het afhalen van de bestellingen, maar enkel tijdens de workshops. Op het einde van een workshop kan eventueel ook materiaal aangekocht worden, naargelang de voorraad. Als u raadgevingen nodig heeft, kan u ons bereiken op +32(0)86.21.06.31 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Gelieve regelmatig uw spam te verifiëren want onze terugkerende mail wil daar wel eens belanden.

Hoewel we bedenkingen hebben over het gebruik van deze platformen, kunnen we meestal sneller reageren op eenvoudige vragen via onze Facebook pagina en Messenger of WhatsApp (gelieve ons niet te bellen op deze nummer) +32 473 303 619.

Als u een afspraak maakt om uw bestelling op te halen, kan u van de gelegenheid gebruik maken om deze andere buitengewone kleine zelfstandigen te ontdekken!

Café Sanglier, pizza's uit de houtoven, met de smaken en kleuren van de seizoenen, om ter plekke op te eten of om mee te nemen. Raadpleeg de site voor de openingsdagen en -uren en vergeet niet te reserveren, de plaatsen zijn beperkt.

Le Jour du pain, een zeer artisanale kleine bakkerij, bakt natuurlijk zuurdesembrood en enkele andere specialiteiten volgens de inspiratie van de dag, alles in een houtoven. Producentenmarkt op vrijdag van 15.30 tot 18.00 uur voor de bakkerij. Check de website voor openingsdagen en -uren.

Ga naar boven